Podnikateľom v B. Bystrici a v Brezne znížia platby za letné terasy

10.05.2020 Banská Bystrica

Banská Bystrica/Brezno 10. mája (TASR) – V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent. Informoval o tom sám na sociálnej sieti.

"Všetci si uvedomujeme, ako toto mimoriadne obdobie skomplikovalo život v meste i podnikateľom. Prevádzkam na Námestí SNP, mimo centra, ale aj v iných verejných priestoroch v majetku mesta klesli tržby na minimum. Stretol som sa so zástupcami Cechu hostinských, aby sme spoločne diskutovali o vhodnej forme pomoci," konštatoval Nosko s tým, že mimoriadne zníženie platieb za terasy je jednou z nich.

"Zároveň pripravujeme ďalšiu pomoc pre subjekty pôsobiace v mestských nebytových priestoroch. Verím, že toto mimoriadne obdobie všetci spoločne zvládneme," dodal.

Na pomoc mesta sa môžu spoľahnúť aj breznianski podnikatelia. Primátor horehronskej metropole Tomáš Abel takisto na sociálnej sieti avizoval, že na najbližšie rokovanie MsZ predloží návrhy, ktoré sa týkajú uvoľnenia rozsahu hodín parkovania zdarma na námestí, ako aj návrhy týkajúce sa odpustenia nájmov podnikateľom v mestských priestoroch počas obmedzení a odpustenie platieb pre terasy pri zabratí priestranstva vo vlastníctve mesta počas tohto roka. Ako dodal, každú žiadosť bude posudzovať finančná komisia a mestskí poslanci.
 

Vyberte región

mark